Schedule templates

Fall/spring schedule template

Daytime schedule

Monday and Wednesday, or Wednesday and Friday

  • 8:10 – 9:25 a.m.
  • 10:10 – 11:25 a.m.
  • 12:10 – 1:25 p.m.*
  • 2:10 – 3:25 p.m.
  • 4:10 – 5:25 p.m.

Monday, Wednesday and Friday

  • 8:10 – 9 a.m.
  • 9:10 – 10 a.m.
  • 10:10 – 11 a.m.
  • 11:10 – 12 p.m.
  • 12:10 – 1 p.m.
  • 1:10 – 2 p.m.*
  • 2:10 – 3 p.m.
  • 3:10 – 4 p.m.
  • 4:10 – 5 p.m.

Tuesday and Thursday

  • 7:45 – 9 a.m.
  • 9:10 – 10:25 a.m.
  • 10:35 – 11:50 a.m.
  • 12 – 1:15 p.m.
  • 1:25 – 2:40 p.m.
  • 2:50 – 4:05 p.m.
  • 4:15 – 5:30 p.m.

Evening schedule

One evening per week

  • 5:45 – 8:30 p.m.

Two evenings per week (Monday and Wednesday, or Tuesday and Thursday)

  • 5:45 – 7 p.m.
  • 7:15 – 8:30 p.m.

Three-hour block schedule

Monday or Friday

  • 8:10 – 11 a.m.
  • 11:10 a.m. – 2 p.m.*
  • 2:10 – 5 p.m.

* No classes are scheduled between 1 and 2 p.m. on Friday.

This schedule is for 3-credit classes with no lab component.


Summer schedule template

This template was developed based on 3-credit, lecture only classes.

For classes with different credit values (1, 2, 4, etc.), or classes that have lab
components, be certain to include enough contact time to meet the minimum academic requirements. Also, when scheduling these classes, adhere as closely as possible to the start times listed below. This will help us toward the most efficient use of classroom space.

Any deviation from this schedule must be approved by the academic director in consultation with the campus registrar and/or vice chancellor for academic affairs (some AMS classes excluded).

Six week session

2 days/week

Days Hours Total class time
M, W or
T, TH
7:30 – 10:50 a.m. 3 hrs 10 min per day +
10 minute break per day =
3 hrs 20 min per day
11 a.m. – 2:20 p.m.
2:30 – 5:50 p.m.
6 – 9:20 p.m.

3 days/week

Days Hours Total class time
M, W, F or
T, TH, F
7:30 – 9:45 a.m. 2 hrs 5 min per day +
10 minute break per day =
2 hrs 15 min per day
*3 evening class time options are available
9:55 a.m. – 12:10 p.m.
12:20 – 2:35 p.m.
2:45 – 5 p.m.
5:10 – 7:25 p.m.*
5:30 – 7:45 p.m.*
6 – 8:15 p.m.*

4 days/week

Days Hours Total class time
M, T, W, TH 7:30 – 9:05 a.m. 1 hr 35 minutes per day
(NO break included)
9:15 – 10:50 a.m.
11 a.m. – 12:35 p.m.
12:45 – 2:20 p.m.
2:30 – 4:05 p.m.
4:15 – 5:50 p.m.
6 – 7:35 p.m.
7:45 – 9:20 p.m.

Eight week session

2 days/week

Days Hours Total class time
M, W or
T, TH
7:30 – 10 a.m. 2 hrs 20 minutes per day +
10 minute break per day =
2 hrs 30 minutes per day
10:10 a.m. – 12:40 p.m.
12:50 – 3:20 p.m.
3:30 – 6 p.m.
6:10 – 8:40 p.m.

3 days/week

Days Hours Total class time
M, W, F or
T, TH, F
7:30 – 9:05 a.m. 1 hr 35 minutes per day
(NO break included)
9:15 – 10:50 a.m.
11 a.m. – 12:35 p.m.
12:45 – 2:20 p.m.
2:30 – 4:05 p.m.
4:15 – 5:50 p.m.
6 – 7:35 p.m.